Castellano

dimecres, 21 d’agost del 2013

Els arbres grans son la clau



Com bé sabeu els arbres capturen el carboni de l’atmosfera a mesura que creixen, i l’emmagatzemen tant en els seus teixits ( tronc, fulles, arrels...)com en el terra, resultant  ser d’aquesta manera, una peça clau en la regulació del clima de La Terra i mitigació del canvi climàtic.

Els resultats d’un estudi realitzat per Ferry Slik, científic de l’Academia China de les Ciències, parla del gran impacte de l’eliminació d’aquests arbres quan la indústria forestal actua sobre els boscos, ja que els primer arbres que son talats resulten ser els més importants.

Segons Silk “Solo tres por ciento de los bosques están formados por árboles grandes, pero estos árboles almacenan hasta la mitad de la biomasa”; “Si solamente unos cuantos de estos árboles grandes mueren, esto produce inmediatamente un impacto mayor”.

Parla doncs, de que al ser aquests els que més acumulen de tot el bosc, l’impacte ambiental és massa gran en conjunt. Per això es qüestionen la possibilitat de que la indústria es dediqui a talar arbres de mitjana edat i no els més adults. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada