Castellano

diumenge, 30 de juny del 2013

Què passaria si La Terra deixés de girar?



Moltes son les pel·lícules de ciència ficció que imaginen mons futurs . Mons on la flora i la fauna regeixen el territori i se l’apropien sense deixar espai a éssers com nosaltres.  Avui volem anar una mica més enllà i plantejar-vos una senzilla pregunta que podria donar lloc a un Món totalment diferent. Què passaria si La Terra deixés de girar?

Si prenen aquesta idea com a “possible” podríem pensar dues coses: 

http://es.123rf.com/photo_6519605_
planeta-con-clima-arido-sobre-fondo-
negro.html
-  La primera, que parés  “de cop”, amb el que segons diuen les lleis de Newton, la inèrcia que nosaltres portem (de la velocitat amb que ens movem actualment amb La Terra) seguiríem girant en un primer moment. És a dir, que ens desplaçaríem de cop nosaltres i no la terra (amb els edificis i tots els objectes que hi conté). Morirem de l’impacte contra el que fos, evidentment

 -   La segona i més real, no ho faria de manera immediata, sinó progressivament, i d’aquesta manera aniria desaccelerant fins a parar. Suposant que tot seguis la desacceleració fins a parar els dies desapareixerien i amb ells el concepte de setmana, mes i any. Això voldria dir que només la meitat de l’esfera terrestre disposaria de Sol (permanentment) i que a l’altre meitat sempre seria de nit.

La importància de la manca i sobre incidència del Sol sobre La Terra portaria a canvis climàtics importants i amb ells mutacions en la genètica per adaptar-se a les noves condicions. És aquí on la nostra Terra esdevindria un Món nou i totalment desconegut.

Com l’imagineu vosaltres?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada