Castellano

dimarts, 4 de juny del 2013

Què és Xarxa Natura 2000?



És provable que hagueu sentit a parlar en algun moment sobre la xarxa Natura 2000 però de ben segur que no teniu clar què és.

Aquesta anomenada Xarxa, va ser concebuda des de Europa per garantir la supervivència dels habitats, i les especies que els ocupen, a llarg termini. Això implica dues coses:

1.- Que conté els espais naturals més importants d’Europa tant públics com privats. De manera que s’ha d’assegurar una gestió futura sostenible tan econòmicament com ecològicament.
2.- Que es va concebre per conservar la nostre biodiversitat tant des del punt de vista moral com econòmic, entenent que no son espais on s’excloguin activitats humanes.

Val a dir que a Espanya, “aproximadament el 30% del territori pertany a aquesta Xarxa Natura 2000, però que el 85% de la població no ha sentit mai a parlar d’ella. Aquesta poca informació es tradueix en milions d’euros l’any (concretament 50.000 milions) per reparar incompliments de directives ambientals, ja que segons diuen, només es valora allò que es coneix”.

Però el que ha de quedar clar és que no només s’ha de tenir cura del que els governs protegeixen o han catalogat sinó que estigui o no pintat en un mapa un territori natural cal conservar a totes totes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada