Castellano

dijous, 9 de maig del 2013

Cosir i recosir el territori



Fins fa poc l’urbanisme ocupava les portades de mitjans de comunicació, les construccions de polígons (ara deserts)i cases per tot arreu va fracturar el territori i va trencar les continuïtats verdes per afavorir les ganes boges d’enriquir-se a qualsevol preu a base de maons.

Ni ara ni mai, coincidint amb Pere Papasseit,  NO hauria d’existir un urbanisme independent dels ciutadans, és a dir, un urbanisme que no tingui en compte les necessitats que tenen aquests! 

Les grans constructores han estat les grans senyores de l’estat i han fet el que han volgut. És el moment de canviar-ho. És el moment que els professionals del verd (ja siguin jardiners, paisatgistes, viveristes, horticultors,...) qui han de proposar solucions per tornar a lligar el territori. 

Cal ara més que mai, “instaurar la cultura de l’arbre”, “enjardinar amb formats innovadors i sostenibles tots els forats urbans, dissenyar plantacions que permetin mecanitzar els manteniments”... En definitiva, dissenyar l’espai de cara un futur més sostenible.

https://www.interempresas.net/Portada/Articles/81370-El-nou-paisatgisme-cosir-i-recoser-el-territori.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada