Castellano

dijous, 21 de febrer del 2013

Com dissenyar un bosc comestible?



Quan pensem en un bosc el que menys sens passa pel cap és que entre alzines hi trobem pastanagues. Imagineu-vos si ara combinem el concepte de “bosc” per el d’”hort”, de manera que creem un sistema nou amb els beneficis d’un hort i els d’un bosc al mateix temps.

Aquest nou sistema és multifuncional de manera que hi ha una interdependència i col·laboració natural entre plantes al mateix temps que estabilitat de nutrients i de biodiversitat per competència.

A més a més, “el cost del manteniment i producció de menjar és molt baix i les feines de reg, adició de nutrients, control de plagues, preparació constant del sòl i totes les coses que requereix un hort normal ja no caldria fer-les, ja que l’ecosistema creat les faria per si mateix”.





 Avui us presento un article que no podeu passar per alt, on Javier Hererra (creador del Parc Ecològic d’Urobia ) explicarà la seva experiència i conclusions basades en els resultats del darrers anys.

Entre d’altres coses, diu que “es calcula que si plantéssim boscos comestibles de forma massiva en tot el planeta, es podrien reduir las concentracions de les emissions dels gasos d’efecte hivernacle a nivells anteriors als de la revolució industrial”!

El que us deia, una molt bona lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada