Castellano

dilluns, 7 de gener del 2013

Sabeu què són les escoles verdes?



La xarxa d’Escoles Verdes apareix en forma d’ iniciativa d’un col·lectiu d’escoles que decideix adoptar una actitud responsable i respectuosa amb l’entorn, combinant la “consciència verda” i l’educació. 

L’objectiu de les Escoles Verdes és la introducció de temes ambientals tant en la gestió dels centres docents com en els currículums impartits als alumnes, de manera que realitzen accions que afavoreixen aquesta actitud responsable. S’hi poden adherir escoles bressol, centres educatius de primària i centres de secundària públics, concertats o privats.

Aquest reconeixement s’atorga als centres que han desenvolupat projectes destinats a la sensibilització dels alumnes, famílies i equip docent sobre temes relacionats amb el medi ambient. 

La temàtica ha de ser present en el funcionament diari del centre, en els continguts que es transmeten als alumnes i, fins i tot, han de reflectir-se en accions o campanyes destinades a la millora de l’entorn proper del centre, com per exemple, plantar arbres.

Algunes d’aquestes accions poden ser tant senzilles com: reciclar materials entre assignatures, utilització racional i conscient del paper, llibres comuns, difusió d’activitats relacionades amb el medi ambient, tenir un hort,...

Durant els més de d’onze anys de vida, prop de cinc-cents centres d’arreu de Catalunya s’hi han adherit! Així que si voleu fer el pas podeu adreçar-vos a la web del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, on s’especifiquen tot el que cal fer  per sol·licitar l’adhesió a la campanya. 


Per altre banda, si el que  estàs pensant en on portaràs al teu fill l’any que ve...informa’t! És una alternativa fantàstica!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada