Castellano

divendres, 14 de desembre del 2012

Època de poda a les grans ciutats


Qui no s’ha preguntat mai si cal fer tanta destrossa alhora de podar un arbre? 

I dic “tanta destrossa” per una senzilla raó: les branques més gruixudes no es formen d’un any per l’altre i per tant, no molesten als balcons per sorpresa...Amb això no vull dir que no es podi, que segurament és necessari per tots, sinó que es miri la millor manera de fer-ho.

La majoria de gent sap, o si no ho sap pot deduir fàcilment fent una ullada, que els arbres de les grans ciutats estan malalts. La pol·lució i tots els gasos concentrats de les emissions de l’home fa que estiguin afectats d’alguna manera en el seu creixement. Però està clar que és més rentable (o això vull creure) canviar un arbre de mida gegantina que tractar qualsevol malaltia.

I dic jo, perquè quan nosaltres ens fem una ferida ens la curem, i no ho fem amb les podes? A cas no es com si ens talléssin un braç o una cama les barbaritats que fan amb els plataners? I esperen que l’arbre segueixi igual de “bé” per l’any següent?

Perdoneu, però una mica d’ajuda no els hi aniria malament, perquè en una ferida oberta, si ja estàs malalt, molt més esforç et costarà de curar, no? O només ho veig jo? Però sembla que és molt car comprar cicatritzant per arbrat, però si que surt rendible comprar màquines que fan més fàcil la poda, sense tenir en compte que son de combustió, i tornem al mateix problema dels gasos... Algun dia us explicaré la meva experiència amb aquestes màquines...


En fi, faig una crida a que tothom utilitzi una pasta cicatritzant en les seves podes, jo la utilitzo i va molt bé perquè provoca una crosta natural que fa que l’arbre o l’arbust on ho apliqueu no perdi fluids ni que la poda esdevingui un estrés impactant sobre el seu metabolisme. Jo utilitzo “Bálsamo cicatrizante KB” i la veritat és que va molt bé! I a més, té un aplicador perfecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada